Mindenki saját maga teheti a legtöbbet egészségéért

Az orvos 10 %-ban segíthet és vehet részt az egészség megőrzésében és a gyógyításban, a többit a páciens kell, hogy hozzá tegye, hangzott el hétfő este a barcsi Egészségügyi esten. A házigazda Kistérségi Járóbetegellátó Központ igazgató-főorvosának, dr. Kisimre Lászlónak állítását a két másik előadó is alátámasztotta.
 

dr.Illyés Edit belgyógyász a táplálkozás tudományt hívta ehhez segítségül. Mint fogalmazott, változatos étkezés, sok, helyben és környéken termett zöldség, gyümölcs és kevés hús felhasználásával valamint a színek minél szélesebb használatával – ez az egészség alapja.
dr.Kozma Magdolna a lelki egyensúly, a lelki béke fontosságát, az ölelés erejét is kiemelte, és azt tanácsolta, hogy bátran vegyünk részt nem csak gyógyítás, hanem megelőzés céljából is akupunktúrás kezeléseken. Az évezredes tudományt az ősi Kínában szinte csak megelőzésre használták. Azt is hozzá tette, hogy ha mindez mozgással, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel társul, jó eséllyel indulunk el az egészség útján.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!