Milliárdos beruházás keretében Somogytarnócán fejlesztené a fogyatékkal élők ellátását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Milliárdos beruházás keretében Somogytarnócán fejlesztené a fogyatékkal élők ellátását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Egy 120 férőhelyes központot építenének állami és uniós forrásból. Erről kérdezték meg a településrész lakóit egy lakossági fórumon tegnap. 

A beruházással a 2018-as indulást követően 30-40 új munkahely jöhet létre, amelyekhez képzéseket is indítanak, hogy helyi létszámmal töltsék fel azokat. A beruházás keretében a volt óvoda épülete mellet 12 új családi házat építenének fel a lakók számára. A cél a barcsi központtal működő intézmény kiváltása oly módon, hogy a fejlesztés és ellátás központja a kastélyépületben marad. A tarnócaiak többsége támogatta a fórumon a kezdeményezést. Karvalics Ottó polgármester hangsúlyozta - a lakóknak kell eldönteniük, hogy az itt élők mit szeretnének. A tarnócaiak kérdéseire Tóth Norbert megyei igazgató is válaszolt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!