Mézeskalácsrecept Drávaszentesről

Mézeskalács készítéssel indult a második adventi ünnepség Drávaszentesen, majd a gyertyagyújtás után, már a következő hétvégére próbáltak a gyerekek.
Az idei évben is volt közös mézeskalácskészítés az Ürmös István Faluházban.  Mint megtudtuk másfél kilogramm süteményt sodortak, szaggattak és díszítettek az érkezők. Ezeket az édességeket kínálják majd szombaton, a betlehemi játék és a harmadik gyertyagyújtás alkalmával a résztvevőknek.

Pavlovics Istvánné programszervező szerkesztőségünknek elmondta, hogy az „aSzakkör” program során tanult receptek alapján dolgoztak a gyerekekkel is. A puhamézeskalácshoz az alapot előtte nap legyúrták, majd egy napot a hűtőben töltött és csak másnap készült belőle sütnivaló. A tipp mellé recepttel is szolgált, 70 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2,5 dl méz, 1 tk szódapor ( vagy 2 dkg szalalkáli), 1 kk szegfűszeg és 1 tk mézesfűszerkeverék kell hozzá. Ezt gyúrjuk össze, majd 4-8 óra pihentetés után lehet sodorni, formázni. A sütés rövid ideig és nem forró sütőben történik, 10 perc és 180 fok az ajánlott. Akkor jó, ha az alja és a teteje egy színű. A díszítéshez hidegen keményre vert tojásfehérjét használjunk. 1közepes tojás fehérjéhez 17 dkg porcukrot, és 1-2 csepp citromlevet számoljunk.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!