A megyében fogalommá vált Mustármag Zenekar

Somogyi plébániák kórusainak találkozóján járt a barcsi Mustármag Zenekar. A rendezvényen elhangzott, a barcsiak a megye meghatározó egyházi előadói lettek.
 

A püspökségen először rendeztek könnyűzenei egyházi ifjúsági találkozót, Lelkem, áldd az Urat címmel. A fesztiválra a megye minden nagyobb plébániájáról érkeztek énekesek és zenészek, hogy közösen adják elő ismert egyházi énekeiket. A 15 működő zenei csoportból tíz fogadta el a meghívást. Varga László megyéspüspök megköszönve az áldozatos szolgálatot azt kérte, egyetértésben, örömmel és derűvel mutassák meg az egyház örömét. Kisiván Csaba, a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági referense úgy fogalmazott, a találkozó célja, hogy megéljék a fiatalok a közösséghez tartozás örömét, megismerjék egymást, és kapcsolatokat építsenek.
A közös énekes áhítaton saját dalokat is hallottak a jelenlévők. Vucseta Panna, a Mustármag tagja dala az Itt vagyok címet viselte, és mint fogalmazott az ifjú barcsi hölgy, ez arról szól, hogy kész találkozni Istennel.
Az egyházzenei berkekben fogalommá vált Mustármag Zenekar sem maradt le a találkozóról. Katona Istvánné Bea néni, a csoport vezetője úgy fogalmazott Kaposváron, hogy egy nagyon értékes közösség a barcsi, szeretet és béke tartja össze őket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!