Megkezdte működését Barcson is a Támogatói Szolgálat

Megkezdte működését Barcson is a Támogatói Szolgálat, a Mozgássérültek Somogy Megyei Egyesületének 24. intézményeként. Személyi ellátást és személyszállítást is igényelhetnek a fogyatékkal élők.

A fogyatékos emberek, saját lakóhelyén, lakókörnyezetében történő személyi segítésre azok a súlyosan fogyatékosnak minősített emberek jogosultak, akik rendelkeznek a súlyos fogyatékosságot igazoló szakvéleménnyel, valamint a Fogyatékossági Támogatást megállapító határozattal.
Életvitelük megkönnyítése elsődlegesen a lakáson kívüli (köz) szolgáltatások elérésének segítségével javítható. Ehhez akadálymentes, speciális gépjárművek állnak rendelkezésre. A lehető legnagyobb önállóság megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása is megoldható, személyi segítéssel. Gondozással, felügyelettel, ügyintézéssel. A szolgáltatás részleteiről a helyi csoportvezető, Ander Istvánné tud tájékoztatást nyújtani. Mozgás-, értelmi-, hallás-, látás- és halmozottan sérült, vagy autista személyek jelentkezését egyaránt várják a szolgálat barcsi irodájában, a Deák iskola volt napközi épületében.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!