Megkezdődtek a barcsi szecskaavatók

Túl vannak az első barcsi szecskák az avatáson. A Széchényi Ferenc Gimnáziumban szerdán mutatták be táncos műsorukat a kilencedikesek. Az idei szecskaavató újdonsága volt, hogy nem osztályok versenyeztek egymással, hanem csoportoknak kellett összefogniuk a teljes elsős közösségért. A beavatás témája idén Disney mesék voltak, így 12.a osztálypárja a Shrek csapat, a 12.c osztálypárja a Szépség és Szörnyeteg csapat, a 12.e osztálypárja pedig az Aladin csapat lett. Nekik bemutatkozó táncot és kisfilmet is kellett készíteniük, melyet októbertől az iskola stúdiós csapatának youtube csatornáján (SzÉF) meg lehet tekinteni.
 

A végzősök a mesékhez illő beszéddel készültek, az iskola auláját a mesékből jól ismert Disney kastélya díszítette, a konferáló 12.-esek pedig Szörnyellának és Walt Disney-nek öltözve irányították az elsősöket a nagy napon. A 13 vicces, játékos feladat mellett egy eskü is elhangzott, melyben a kicsik megfogadták, hogy igazi széchényisként fognak teljesíteni a gimnáziumban, s aktív résztvevői lesznek az iskola közösségének. Az avató végén minden csoport egy Disney-mintás tortát vehetett át jutalomból, melyet közösen fogyasztottak el a megmérettetés után.
A szecskák műsorral készülnek a Dráva Völgye Szakgimnáziumban is, sőt, még szecskatablóval is. A végzős osztályok kérésére a 7. gimnáziumnak hip-hop, az erdészeknek rock, az infó-turisztika osztálynak pedig disco stílusban kell elkészítenie bemutatkozó műsorát és szecskatablóját is, mely hasonló a rendes végzős tablóhoz, csak ez sokkal humorosabb.
A dvk-s diákok október 11-én avatják új iskolatársaikat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!