Megkezdődött a tavaszi nagytakarítás a barcsi fürdőn

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, négy napra bezárt a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ, hogy elvégezhessék a nyári szezon előtti nagytakarítást, és azokat a karbantartási munkálatokat, melyek üzemelés mellett nem valósíthatók meg. 2024. április 12-én már újra látogatható a fürdő, addigra a beltéri és a kültéri medencék tisztítása és felújítása is megtörténik, tájékoztatta szerkesztőségünket a fürdőigazgató.

Dr. Otártics Máté elmondta, a hét a medencék leengedésével kezdődött, és azok burkolatjának vízkőtelenítésével, a fugák és mozaikok javításával. Az első az élmény medence volt, majd következtek a többieknél is a kisebb javítások. A téli vizet leengedték a kinti uszodáról és termál medencéről is, ezeken is megtörténik ilyenkor a vegyszeres tisztítás, vízkőoldás és burkolatjavítás, akárcsak beltéren. A termál medencékben egyébként is minden nap cserélik a vizet, az uszodában a közelmúltban már megtörtént ez a feladatvégzés, most a tanmedence esetében is megtörténik. Ilyenkor lehet a töltőcsöveket is tisztítani, a csőfalra lerakódást megszüntetni, a szűrőtartályokat fertőtleníteni, és a kútból érkező vizet fogadó tároló tartálynál is most lehet ugyanezeket a munkafolyamatokat elvégezni.
A medencéken túl minden felületet fertőtlenítenek, vízkőmentesítés zajlik, minden helyiségben, vizesblokkokban, minden járófelületen, és burkolaton. A nagytakarítás része az ablakpucolás is, ehhez a Városgazdálkodási Igazgatóság biztosít emelőkosaras állványt az épület külső homlokzatai esetében, beltéren pedig állványzat segíti a munkát.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!