Megkezdődött a tanév

Megkezdődött a 2021/2022-es tanév a héten. Az elmúlt napok szinte mindegyike tartogatott valami meglepetést. Volt ünnepélyes tanévnyitó, volt suli-buli, oltások sora és tanárok köszöntése is.        

A Barcsi Arany János Általános Iskolában ezúttal is faültetéssel indult a tanév. Az első napon, hagyományok szerint, az intézmény új diákjai, az elsősök ültették el a fát az iskolaudvaron. A 315 aranyos diákot továbbra is öko- és boldogiskola várja.
A Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában a tanulói létszám most magasabb, mint az előző tanévben, a 490 főből 59 elsőssel fogtak neki a tanévnek. Az új kis tanulókat reggel a negyedikesek avatták fel jelvénytűzéssel deákos-diákká.
A Szivárvány EGYMI-ben az ötödikesek feladata ez, ők a nyolc elsősnek apró iskolakezdéshez kapcsolódó ajándékokat adtak át. A módszertani központban jelentős fejújítás zajlott a nyáron, minden osztálytermet és kollégiumi szobát kifestettek, egy szoba pedig teljesen megújult.
A középiskolák esetében két helyen technikumi osztályok is indultak. A Dráva Völgye Technikum és Gimnáziumban nem lesz vizes osztály, a Barcsi Szakképző Iskolában pedig új vezetővel és új szabályokkal találkoznak a diákok.
 Széchényi Ferenc Gimnázium az idei évtől nem csak boldog iskola, hanem ökoiskola is.               
Rendhagyó módon idén az oktatási év kezdetén köszöntötte a város a nevelés-oktatás résztvevőit. Pedagógusnap helyett, augusztus 30-án találkoztak az óvodai és iskolai pedagógusok és a technikai személyzet, akiknek Koós Csaba polgármester, és Szászfalvi László, országgyűlési képviselő köszönte meg munkájukat és kívánt kitartást az előttük álló tanévhez.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!