Megkezdődött a Gárdonyi Géza utca útburkolat cseréje

Munkagépek zaja törte meg a Gárdonyi Géza utca csendjét tegnap, és több nehézgépjármű valamint az úttest szakaszainak szintkülönbsége okozott némi problémát a közlekedőknek, de az utca lakói elnézők, igyekszenek a megváltozott körülményekhez igazodni. Ugyanis ezek a kellemetlenségek azt jelentik, hogy végre megkezdődött a Gárdonyi Géza utca útburkolat cseréje.
 

Évtizedekkel ezelőtt jelezték már szakemberek, hogy az útszakaszon gyors minőségi romlás várható, és valóban az elmúlt években egyre nehezebb volt a töredezett burkolaton, a kátyúk között vagy azokon át közlekedni. Az önkormányzat régóta tervezi ennek orvoslását, most végre elmondható, hogy sikeres volt a pályázat.
Júliusban érkezett meg a Polgármesteri Hivatalba a támogatói okirat, miszerint a belügyminisztérium fedezi az útfelújítást. A kivitelezést elnyerő Swietelsky Magyarország Kft. az út teljes hosszában és szélességében felmarja a jelenlegi kopóréteget és új aszfaltot készítenek, vagyis az egész út megújul.
Augusztus 23-án hétfőn kezdődött meg a Bajcsy utca felőli szakaszon a marás, ez folytatódik minden nap a héten, érkeznek a DRV Zrt munkatársai, akik a jövő héten az aknafedő lapokat cserélik, és elvileg október végére kész lesz a burkolat teljes felújítása.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!