Megkezdődött a 4for Europe verseny

Elstartolt a 4 FOR EUROPE országos középiskolai verseny, melyen ezúttal is indultak barcsi diákok. A gimnáziumból hat csapat vesz részt az első fordulóban.

Csokor Réka, a Széchényi Ferenc Gimnázium igazgatója volt a vasárnapi Kopogtató vendége, aki többek között arról is beszélt, hogy évek óta részt vesz felkészítőként diákjaival ezen a megmérettetésen. A széchényis csapatok szinte minden alkalommal jól szerepeltek a regionális fordulón és bejutottak az országos döntőbe, mely értékes nyereményekkel is járt: egyik csapat pl. Ausztriában vehetett részt egy jutalom kiránduláson, de a felkészítő tanárt is díjazták, pl. egy brüsszeli tanulmányúttal.
A verseny annyira népszerű lett az iskolában, hogy az idei évben hat csapat nevezett. Miután iskolánként 2 jut tovább, lesz egy házi verseny is.

Az első forduló az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok, október 29-ig. Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, melyet most november 17-én tartanak. Helyszínek, Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Szeged és Veszprém.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!