Megjött a fagy, lehullottak a levelek

Mint minden évben, idén is a fagyok beköszöntével lehullottak a még fán lévő levelek. Ezek összegyűjtése, szállítása, kezelése az ősz folyamán is visszatérő feladatot ad lakosoknak, településüzemeltetőknek egyaránt. Az avar égestését azonban a jog szabályozza, akárcsak a kerti hulladékét.

A jelenlegi jogszabályi háttér, mely a feladat végzését szabályozza, az egy helyi rendelet, mondta el Barcs város címzetes főjegyzője.  Balázsné Dr. Vástyán Krisztina a Barcsi Krónikában úgy fogalmazott, ugyan, ez a rendelet, január elsejétől hatályon kívülre kerül, de jelen pillanatban még az a szabály, hogy csak száraz, égetésre alkalmas kerti hulladékot lehet égetni. Nem vegyes szemetet, és reggel 8-tól délután 2-ig. No, és persze a tűzrakás szabályainak figyelembevételével, körül határolva, felügyelet mellett. Vagyis az a gyakorlat, amely sajnos sok helyen jellemző, hogy összehúzzák, alá gyújtanak, és ott hagyják, az tűzvédelmi szabálysértést is vonhat maga után.

A közterületen összegyűjtött levelekre is ez a szabály vonatkozik, de jellemzően ezt is inkább a saját kertekben ajánlott égetni, pont a tűzvédelmi előírások miatt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!