Mégis megépítik a Vörsi Betlehemet

Korábban úgy volt, a járványügyi helyzet miatt nem készítik el a látványosságot a somogyi településen, azonban most mégis úgy döntöttek az építők, hogy elkészítik a híres Vörsi Betlehemet. Látogatni viszont nem lehet majd az alkotást.

"meg fogjuk építeni a Vörsi Betlehemet, hogy ne szakadjon meg a hagyomány" - ezt közölték a napokban az alkotás hivatalos facebook-oldalán.

Hozzátették, hogy idén már 72. Éve építik meg a település látványosságát, amit minden esztendőben rengetegen keresnek fel a helyi templomban. Sok külföldi is ellátogatott Európa legnagyobb betleheméhez. Korábban azt közölték, hogy az egyház képviselője, a betlehem építői, valamint Vörs polgármestere közösen úgy határoztak, hogy a koronavírus-járvány miatt a korlátozások ideje alatt nem építik meg a gigantikus alkotást. Most azonban az a döntés született, hogy mégis elkészítik, ám csak kisebb méretben, fele akkora lesz, mint az utóbbi években. Azt is kiemelték, hogy az egészségügyi okokra és a világjárványra tekintettel idén nem lesz látogatható a betlehem.

Fotó: Facebook/VörsiBetlehemHivatalosOldala 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!