A megelőzés maga az egészség - nyílt nap a rendelőben

Újra megnyitotta kapuit szombaton is a Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Intézmény. A cél ezúttal is a prevenció, hisz mint mondják a helyi szakemberek: a megelőzés, maga az egészség.
 

Dr. Kisimre László igazgató főorvos szerkesztőségünknek elmondta, délelőtt, még kicsit aggódott, délre pedig kicsit elégedett lett. Az első két órában ugyanis elmaradt a látogatottság a várttól, fél 10-ig 80 fő kereste fel a szűréseket, de végül is 241 fővel zárt a mérleg. Ez már okot ad egy kis elégedettségre.
A röntgenen és az ultrahangon összesen 67 személy járt, a belgyógyászaton 42, tüdőszűrésen 36, a nőgyógyászaton 32, a sebészetet pedig 15 fő kereste fel. Volt a nyílt napon bőrgyógyász, és urológus is, az ő szűréseiken 22 illetve 27 látogató vett részt.
Míg az egészségügyi intézmény több érdeklődőt szeretett volna, addig, akik éltek a lehetőséggel azt mondták, jobb volt mint a májusi, amikor 150 fővel többen érkeztek, mert most nem kellett annyit várni, gyorsabban ment a sor, és átláthatóbb volt a vizsgálatok sora.
Az igazgató főorvos hozzá tette, a következő évben újra lesz tavasszal és ősszel is nyílt nap, beutalók nélküli szakrendelésekkel és szűrésekkel. Részletek a hétfői Barcsi Krónikában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!