Megállította a havazás a mezőgazdasági munkákat

Megállította a havazás a mezőgazdasági munkákat, de ez most még a járvány terjedésének csökkentéséhez is jól jön. Remélhetően az elszeparálódást követően április közepére már folytatódhat a munka.
 

Rideg Gábor, a Dráva Coop Zrt. ügyvezetője nyilatkozott a Barcsmédia stábjának a héten a vírus okozta helyzet kapcsán. Itt hangzott el, hogy a koronavírus ellenére március huszonegy-kettedikéig normál mederben folyt a munka, sikerült elvetni a cukorrépát. Április 10. környékén esedékes a szója, és aztán a kukorica, napraforgó, vetőmag-napraforgó, ezeknek mindenképpen illene a földbe kerülniük. A mostani kényszer szünetben könnyebb távolságot tartani a dolgozóknak egymástól, amelyre a vezetés is nagy hangsúlyt fektet. Megszűntek a reggeli csoportos eligazítások, mindenki az adott munkaterületen, műhelyben, földeken, telepen kapja meg a szükséges információkat. Minden posztra igyekszenek két embert állítani,m váltott időszakban, egyrészt esetleges kiesés miatt legyen aki beáll a másik helyett, másrészt azért, hogy különböző időben végzett munka csökkenti a kontaktusokat.  A személyi védelem érdekében tisztító fertőtlenítő szereket és szájmaszkot kaptak a dolgozók.
Rideg Gábor hozzá tette, nehezem tudja elképzelni, hogy ne vessenek, hogy leálljon a növény védelem, bár nyilván a legrosszabb esetben ez is előfordulhat, bár az abszolút kaotikus állapotokhoz vezetne. A cégvezető azt mondta, az utolsó egészséges ember is dolgozni fog amíg csak bír, az biztos. Részletek a hétfői Barcsi Krónikában.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!