Még tart a januári oltási akció

A héten és a jövő héten is várják az időszakos oltópontok is az embereket. Barcson, Nagyatádon és Kaposváron is lehet oltást felvenni. A növekvő betegszám egyre indokoltabbá teszi a következő oltások kérését is.  

Január-február hónapban tetőzik a koronavírus-világjárvány ötödik hulláma – nyilatkozta Kacskovics Endre, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára az InfoRádiónak. Kacskovics Imre professzor szerint kerülni kell a zárt helyeket, a nagy fertőzési kockázatot vissza kell fogni.
A tanszékvezető azt mondta, hogy a korábbi védőoltások által nyújtott védelem az omikronnal szemben korlátozott, mert az omikron hatékonyabban tudja kikerülni az oltásokat, mint a delta, vagy a korábbi verziók. Azt is látni, hogy a harmadik oltás szükséges ahhoz, hogy az ember ne betegedjen meg a vírustól, és mivel a magyarok viszonylag régen, augusztusban kezdték beadni a harmadik oltást, jó szívvel ajánlja az időseknek, az immunhiányosoknak és az egészségügyi dolgozóknak, hogy a negyedik oltást is érdemes felvenni. Barcson, és a környéken élők az oltópont mellett a háziorvosokat is felkereshetik, hogy előzetes regisztráció nélkül kapják meg a koronavírus elleni vakcinát. Az oltópont a járóbetegellátóban érhető el, csütörtökön és pénteken délután kettőtől hatig, szombaton pedig 10-18 óráig.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!