Még mindig olcsón lehet Barcson ingatlant venni

A barcsi ingatlanárak is megérezték a koronavírus okozta gazdasági visszaesést – ez derül ki az ingatlannet.hu által a BarcsMédia részére készített elemzésből. 

Az elemzés szerint az év elejéhez képest a családi házak négyzetméter árai 1000 Ft/m²-rel nőttek, a téglalakásoké pedig 700 Ft/m²-rel. A félévközi adatok azonban érdekesebbek. Feltehetően a vírus hatására márciusban Barcson a családi házak ára 100 ezer Ft/m² alá csökkent, a téglalakások ára pedig stagnált 97-100 ezer Ft/m² körül. Azonban ez a visszaesés csak egy hónapig tartott a családi házak tekintetében. Somogy megye nagyobb városainak ingatlanárait összevetve Barcs a legolcsóbb városnak számít. Ha Barcson vásárolunk egy 100 m²-es családi házat, azt jelenleg körülbelül 11 millió forintért tudjuk megvenni, ellenben Siófokkal, ahol a legmagasabb a négyzetméterára a családi házaknak. Itt egy 100 m²-es házat körülbelül 48 millióért tudjuk megvásárolni, ami a barcsi árak négyszeresét jelenti. Marcali és Nagyatád szinte azonos ingatlan négyzetméter árakkal rendelkezik.  Előbbinél 15 millióért, utóbbinál 14 millióért lehet megvásárolni egy 100 m² -es családi házat. A részletes elemzést az alábbiakban olvashatják.

Mennyiért tudunk ingatlant vásárolni Somogy-megyében?

Az év felét magunk mögött tudhatjuk, így most egy kis visszatekintést készítettünk Barcs és környéke ingatlanpiacáról. Hogyan indult az év? Érzékelhető volt-e a vírus, illetve befolyásolta-e ez a későbbiekben a négyzetméter árakat? Mennyiért kaphatunk Somogy megyében családi házat? Ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg a cikkünkben.

Barcson megéri ingatlant vásárolni

Az Ingatlannet.hu statisztikái alapján készült grafikon jól mutatja, miképp változtak a családi házak és téglalakások átlag négyzetméter árai az elmúlt félévben Barcson.

Az év elejéhez képest a családi házak négyzetméter árai 1000 Ft/m²-rel nőttek, a téglalakásoké pedig 700 Ft/m²-rel. A félévközi adatok azonban érdekesebbek. Feltehetően a vírus hatására márciusban Barcson a családi házak ára 100 ezer Ft/m² alá csökkent, a téglalakások ára pedig stagnált 97-100 ezer Ft/m² körül. Azonban ez a visszaesés csak egy hónapig tartott a családi házak tekintetében. 

Családi házat 11 millióért!

Aki most tervez Barcson ingatlan vásárlásba bocsátkozni, annak van egy jó hírünk. Somogy megyében lévő nagyvárosok közül, itt a legalacsonyabbak a családi házak átlagos négyzetméter árai. 

Ha Barcson vásárolunk egy 100 m²-es családi házat, azt jelenleg körülbelül 11 millió forintért tudjuk megvenni, ellenben Siófokkal, ahol a legmagasabb a négyzetméterára a családi házaknak. Itt egy 100 m²-es házat körülbelül 48 millióért tudjuk megvásárolni, ami a barcsi árak négyszeresét jelenti! 

Másik két legnagyobb város megyénkben, Marcali és Nagyatád szinte azonos ingatlan négyzetméter árakkal rendelkezik. Előbbinél 15 millióért, utóbbinál 14 millióért lehet megvásárolni egy 100 m² -es családi házat.

Kaposváron, Somogy megye megyeszékhelyén az átlagos négyzetméterár 190 ezer Ft/m², vagyis az eddig példának hozott 100 négyzetméteres családi ház ebben az esetben körülbelül 19 millióba kerül. A megyeszékhelyeket összevetve, Kaposvár a harmadik legolcsóbb négyzetméter árakkal rendelkező város családi házak tekintetében. Utána következik Békéscsaba (177 ezer Ft/m²) és végül Salgótarján (126 ezer Ft/m²). A legdrágább megyeszékhely nem meglepő módon Budapest, ahol 538 ezer Ft/m² áron lehet családi házat vásárolni, ami több, mint kétszerese a kaposvári áraknak. A második helyen Veszprém áll (408 ezer Ft/m²) és végül pedig Szombathelyen 342 ezer forintos négyzetméteráron jutunk családi házhoz. 

Siófokon rekordáron a négyzetméterárak

Siófokon lehet a legdrágábban ingatlant vásárolni Somogy megyében, mely jóval drágább a kaposvári árszintnél. Mint említettük, itt körülbelül 48 millió alatt nemigen lehet családi házhoz jutni. Azonban a lakások tekintetében még elrugaszkodottabb a helyzet, ugyanis egyre többen döntenek amellett, hogy nyaralót vásárolnak maguknak a Balaton parton. Számos lakópark projekt van folyamatban Magyarország tengerének nagyvárosaiban. Mindez azt eredményezi, hogy a Balaton-parti városok ingatlanjainak négyzetméter árai folyamatosan növekszenek és ez várhatóan nem is fog változni.  

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!