Maszk használat a fürdőkben

 A 2020.09.21-én hatályba lépett Kormány rendelet szerint a Gyógy-és Termálfürdők egyes részein is kötelezővé vált a szájmaszk viselete. A szaunák és medencéken kívül mindenhol kötelező az orr és a száj takarása. A november másodikától élő kötelezvény van ahol nem olyan nagy újdonság, pl. a csokonyavisontai gyógyfürdőn már hetek óta ez a rend.

 

Szakemberek szerint a gyógyfürdők használata nem jelent különösebb kockázatot a korona vírus fertőzés szempontjából, különösen mióta egységes szabályok vonatkoznak az átfogó fertőtlenítésekre. Az üzemeltető feladatához társul most hozzá pluszként, az állampolgári, felhasználói felelősségvállalás. Belépéskor a szájmaszk használatán kívül minden Vendégnek kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata is.
A rendelet értelmében a maszk viselése a bejárattól az öltözőkbe történő belépésig kötelező, átöltözéskor nem szükséges viselni azt. A gyógyászat váróhelységeiben, illetve a gyógykezelések közül a masszázs, iszappakolás alatt kötelező a maszk viselése. A súlyfürdő, víz alatti gyógytorna, tangentor és szénsavfürdő esetében a kezelőhelységben és a kezelés megkezdéséig kötelező a maszk viselet.  A fürdőterekben és a szaunavilágban nem kötelező, de hordható.  A Fürdő elhagyását megelőzően, az öltözőből az előtérbe kilépve szintén kérik a maszk viselését.
A rendelet életbelépése nem okozott gondot Csokonyavisontán. Nagy Balázs fürdőigazgató megkeresésünkre elmondta, ők a dolgozók és a vendégek egészsége miatt már a szezon végén kötelezővé tették a főépületbe beköltözött pénztárnál is a maszkviselést. Sőt, augusztus végétől nem üzemeltetik a szaunát, azért, hogy két külön háztartásban élő ne találkozhasson össze.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!