Már megtekinthető a kéményseprés ütemterve

Január 08. és január 31. között érkeznek az idei évben először a kéményseprők Barcsra. A lakók az érkezés előtt 15 nappal kapnak erről értesítést. A társasházi sormunkaterv megtekinthető a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon. A társasházakba menetrend szerint érkeznek ellenőrizni a kéményseprők, akik ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzett ellenőrző tevékenységet folytatnak. Ha kell és szükséges tisztítást is végeznek. Ez a kötelező szolgáltatás ingyenes, melyet 2016. júliusától a Katasztrófavédelmi Igazgatóságok munkatársai végeznek.
 

Az idei év januárjától azonban a soros ellenőrzés alól kiesnek a családi házban élők, ők a nekik alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat.  Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy, a Somogy megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerkesztőségünknek elmondta, a lakók interneten, a http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon, telefonon, akár a helyi katasztrófavédelmi kirendeltségen, vagy a személyes a kaposvári ügyfélszolgálatokon is kérhetik a nekik alkalmas időpontra a kéményseprési ingyenes munkákra.
Az ingyenesség alól azonban kikerültek azok az ingatlanok, akár családi házak is, ahova vállalkozó tevékenységet jelentetek be, mivel a gazdálkodó szervezetek részére a kéményseprő ipari tevékenységet országos szinten továbbra is az ellátási területen nyilvántartásba vett szolgáltató, megrendelés alapján ellenszolgáltatásért végez.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!