Már készül az ovi új tetőszerkezete

Helyi tetőfedő vállalat, a Kótai Tető nyerte azt a közbeszerzést, melyre az ország számos pontjáról érkeztek ajánlatok. Február másodikán végül aláírta a város polgármestere, Koós Csaba Kótai Ferenc egyéni vállalkozóval a Hársfa utcai óvoda fejlesztésének a szerződését. Mint megtudtuk a nyílt pályázatra egészen magas összegű ajánlatok is érkeztek. Volt köztük 200 milliós is, több 100 és 90 millió közötti, a fejlesztés nyertese közel nettó 62.000.000.- forintos beruházás kivitelezését vállalta.

Információink szerint a közbeszerzési eljárás zárultával, a szerződéskötést követően megkezdődtek az előkészületek, és kb. két héten belül felvonul a kivitelező brigád. Kótai Ferenc vállalkozó arról tájékoztatott bennünket, hogy az épületben a közszolgáltató kábeleket ( internet, elektromos hálózat) kell először áthelyezni, a bontás megkezdése előtt. Közben gyártják az acélszerkezeteket az új tetőhöz, és ha mindez kész, jöhet a kéménybontás, és kezdődhet a látványos része a kivitelezésnek, amikor daru emeli majd helyére a szerkezeti egységeket.

Koós Csaba polgármester elmondta, két óvodafelújítás zajlik párhuzamosan Barcson, illetve ebben az évben az egyik befejeződik, a másik elkezdődik. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében a Hársfa utcai ovi kap új tetőt, a Széchényi közi pedig teljesen átalakul. Amíg a lapostető kiváltása, és a beázás nyomainak javítása zajlik, addig az itteni gyermekcsoportok másik intézményekben, többek között a felújításra váró Széchényi közi intézményben vendégeskednek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!