Már csak néhány napig lehet szociális tűzifára pályázni!

2020. július 31- én jelent meg a belügyminiszter által meghirdetett, a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásának ez évi támogatásáról szóló pályázati kiírás, a beadási határidő pedig augusztus 31.– hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara(NAK).

A program 2011 óta működik, a Belügyminisztérium egy keretet biztosít, hogy a legrászorultabb családok átmeneti, kiegészítő támogatáshoz jussanak, csökkenjen a háztartások tüzelőanyag- költsége. Ugyanakkor a kezdeményezés az érintett erdőgazdálkodóknak is segítséget jelenthet a fapiaci zavarok és a koronavírus-járvány miatt felerősödő tűzifa értékesítési problémák enyhítésére is – tájékoztat a NAK.

Azt írták, a 2020. évi Szociális Tűzifa Programra 5 milliárd Ft-ot biztosít a költségvetés. A vissza nem térítendő támogatásra a Belügyminisztérium 2020. január 1-jei adatai alapján az 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települési önkormányzat pályázhat. A kedvezményezett önkormányzatok kemény lombos tűzifából maximum 2 m3/ ellátott mennyiséget, lágy lombosból pedig 3 m3/ ellátott mennyiséget igényelhetnek. Barnakőszén esetén a limit 6 q/ ellátott. Viszont egy önkormányzat csak egy fajta tüzelőanyag megvásárolására pályázhat és azt csak egy alkalommal nyújthatja be. A pályázatok kizárólag elektronikusan adhatók be, 2020. augusztus 31-ig. A belügyminiszter a beérkezést követő 15 napon belül, de lekésőbb 2020. szeptember 30-ig dönt a pályázatokról.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!