Malom verseny Istvándiban – egy Jó kis helyen

A világszerte jól ismert, két személyes, táblás malom játékot hívták segítségül Istvándiban egy összejövetelre. Négy település Biztos Kezdet Gyermekházai versenyeztek egymással.
 

Tauszné Kercza Erika, az Istvándiban működő Jó kis hely szakmai vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy bár versenyt hirdettek, a hangsúly mégis a közös játékon, a találkozáson volt.
A gyermekházakban működő un. Jó kis helyek, a kistelepülési komplex gyermekprogramok támogatása néven futó EFOP program részeként, a hátrányos helyzetű, 25 év alatti fiatalok körében végeznek közösség építő tevékenységet. Ennek része a figyelem és a koncentráció képességének erősítése is, amihez kiváló eszköz ez a táblás stratégiai társasjáték. Drávagárdony, Rinyaújlak és Zádor fogadta el a meghívást, összesen 20 versenyző ült a Malom táblákhoz.
A rendezvényen jelen volt a Máltai Szeretet Szolgálat részéről a program mentora, Kövesfalvi Sándor, és a GYEP koordinátor Hucsek Ági, valamint a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Istvándi polgármestere is, Kalányos Zoltán, aki maximális segítséget nyújtott a szervezéshez és a lebonyolításhoz is. A vélemények szerint jó hangulatú több körös verseny végén egyéni és csapat értékelés történt. Egyéniben Istvándi-Zádor-Istvándi, csapatban Istvándi-Zádor-Rinyaújlak-Drávagárdony sorrend alakult ki. Az istvándi gyerekek szereplése kétszeres öröm, ugyanis közülük többen nem ismerték pár hónapja még a játékot. A versenyzők másfél hónapos felkészülési időt kaptak a verseny előtt, utána pedig emléklapokat, tárgyjutalmat és serlegeket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!