Lezárult a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi ajándék akciója

Már a címzettekhez értek a Máltai Szeretetszolgálat barcsi csoportjának adományai. László Jenőné csoportvezető szerkesztőségünknek elmondta, közel 700 főt sikerült az idei évben megajándékozni.
 

Az adománygyűjtő akció során 1 tonna élelmiszert ajánlottak fel a barcsiak, melyből 120 csomagot állítottak össze a nagycsaládosoknak, rászorulóknak. Ezeket még Karácsony előtt sikerült eljuttatni az érintettekhez, Drávaszentesre és Somogytarnócára is. Azt is megtudtuk, hogy az idei évben is külön ajándékot kaptak a 90 év felettiek. Az 55 idős, akik között 98 éves is van, süteményt, sajtot, csokoládét és teát kapott. A szervezet munkáját önkéntesek segítették a gyűjtésnél 10 fő, a kiszállításban 12 fő vett részt. Az idei évben a DM is ajánlott fel illatszercsomagot. A 15 tusfürdő, fogkefe, fogkrém, testápoló beteg és sok testvéres gyermekekhez került. 
László Jenőné az interjú során beszélt arról is, hogy a szervezet is hozzájárult a csomagok tartalmához. A Pécsi Regionális Központ is küldött tartós élelmiszert pl. száraztésztákat, amivel gazdagabb lett egy-egy csomag, a barcsi csoport pedig volt ahova süteményt vagy épp mosóport tudott még adni, de sajnos mindenkihez ők sem értek el. Viszont nem maradtak ki a megajándékozottak köréből a hajléktalanok, ők szárazkolbászt, szalonnát, konzerveket, kenyeret és kalácsot kaptak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!