Lépcsőzetes munkavégzéssel, fokozott fertőtlenítés mellett is működnek a barcsi cégek

Az oktatási és nevelési intézmények működésének megváltoztatása átrajzolta a barcsi foglalkoztatók életét is. A megkérdezett termelő cégek közül senki nem számol jelenleg elbocsátásokkal a járványügyi korlátozások miatt. 

A Barcs Metál Kft. –nél egyelőre nincs változás a munkarendben, a fokozott higiéniára figyelnek cégen belül is. Az üzem területén egyszerre eddig sem tartózkodtak tömegesen a dolgozók, így nem szervezték át a munkát.  A nagyfoglalkoztatók közül a Seres Kft. lépcsőzetes munkakezdést vezetett be. A több mint száz főt foglalkoztató cég dolgozóinak fele 6 órakor kezd, a többiek egy óra múlva, így elkerülhető, hogy egyszerre sokan legyenek egy légtérben a munkakezdés illetve zárás során. Ugyan ez vonatkozik az étkeztetésekre is. Gyakrabban fertőtlenítik a közös helyiségeket, a mosdókat, ahova fertőtlenítős szappanokat helyeztek el, de a műhelyekben is mindenhol elérhető a fertőtlenítő. Az irodákat is lezárták a vendégek elől, a raktárt is, a dolgozók szállítását végző járműveket pedig folyamatosan fertőtlenítik. Aki otthonról tud dolgozni, annak biztosították ehhez a tárgyi feltételeket.
A Barcs Coop üzleteiben a pultban és az eladótérben is van fertőtlenítő kézmosásra lehetőség.
A gyógyszertárakban, egyéb ügyfélterekben csak korlátozott számú vásárló tartózkodhat, ezeken a helyeken az utcán várakozóktól is kérik az ajánlott másfél méteres távolság betartását. A barcsi cégek a gazdasági hatás kapcsán egyelőre nem bocsátkoztak jóslásba, szerintük most még nem érezhető a visszaesés, de korai még erről beszélni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!