Lassú visszarendeződésre számítanak a barcsi vendéglátósok

Heteken át csak kiszállításra dolgozhattak a barcsi éttermek, pizzériák is, a legtöbb vendéglátóhely megpróbálta megtartani a személyzetet. A felszolgálók kerültek különösen nehéz helyzetbe, közülük többen elveszítették munkahelyüket, egyelőre még nem tudnak mindenkit visszafoglalkoztatni a vállalkozások.

A Barcsi Krónika újabb gazdasági körképe a teraszok kinyitását, az enyhítések fogadtatását járja körül. Kevesebb asztal, nagyobb távolság – ezzel szembesülnek a barcsiak az éttermekben, vendéglátóhelyeken. A Rózsa Cukrászda mint új lehetőség, nem sokkal a nyitás után egyből bezárni kényszerült a vírus terjedését szabályozó szigorítások miatt, a két munkatársat a remények szerint később vissza tudják venni. A Csillag Étterem a rendezvények hiányát érzi meg nagyon, hiszen a kiszállítások nagy részét eddig ez tette ki, most az egyedi rendelésekre korlátozódik a munka. A Csillag forgalma 25%-ra esett vissza, így itt is el kellett küldeni a felszolgálókat. A Kalmár Kisvendéglő terasza egyelőre zárva tart, de menüs étkeztetésre főznek, a csomagolt ételért a vendég megy az étterembe. Az Autós Csárdában is elkezdődött a lassú növekedés, nyitott terasz várja a helyben fogyasztó vendégeket, akárcsak a Gurító Csárdában. A fiatalabb korosztály által gyakran látogatott Club 101 Pizzéria és az Old Gold Kávézó is fejlesztett a kényszerszünet ideje alatt és bizakodva várják, hogy mit hoznak a könnyítések, hiszen itt a tavaszi időtől a teraszok adták a fő vonzerőt. Részletek a Barcsi Krónikában ma este, a Híd Televízió műsorán.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!