Kultúrák párbeszéde a Széchényiben

Önkéntesek népszerűsítették a barcsi Széchényi Ferenc Gimnáziumban a külföldi tanulást. Az önkéntesek játékos feladatokkal kommunikációra késztetik a diákokat, ezen felül megismerkedhetnek az AFS nyelvtanulás iránt motiváló programjaival.

 

 

Ez azért jó a magyar tanulóknak, mert motivációt nyernek a nyelvtanuláshoz, bővítik az ismereteiket,  újabb kultúrákat ismerhetnek meg,  nő az érdeklődésük a világ iránt és új perspektívát ismernek meg. Ebben a tanévben március 3-án egy olasz és egy német önkéntes tartott prezentációkat a 9-11. évfolyamos tanulóknak.

Sarah Németországból érkezett, német és angol nyelven, Giulia Olaszországból olaszul és angolul kommunikált diákjainkkal. Interaktív foglalkozás keretében saját kultúrájuk bemutatásán kívül megismertették a diákokat, többek között a Jéghegy modellel, és a sztereotípia fogalmával.

Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány, melynek a Széchényi Ferenc Gimnázium évek óta partner intézménye, elkötelezett abban, hogy programokat nyújtson középiskolás diákoknak a nyelvtanulás elmélyítéséhez, lehetőséget biztosítson cserediákok fogadására, önkéntesség gyakorlására, valamint interkulturális tanulás témakörben, ingyenes, interaktív prezentációkat szervezzen iskolákban. Az előző évekhez hasonlóan az idén is foglalkoztatnak 2 fiatal külföldi önkéntest a célból, hogy az interkulturális tanulás, alkalmazkodás témakörben bővítsék a 14-18 éves korosztály ismereteit.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!