Különdíjas szólótáncosok a barcsi néptáncoktatók

Sikerrel ért véget az országos szólótáncverseny a barcsi néptáncoktató páros számára. A Boróka táncegyüttes vezetői különdíjasok lettek.
 

Az Országos Aranygyöngyös és Aranysarkantyús Szólótáncfesztivál helyszíne Békéscsaba volt, ahol 24. alkalommal rendezték meg a versenyt, melyre minden 17. életévet betöltött amatőr, illetve hivatásos, magyar állampolgárságú és határon túl élő magyar nemzetiségű táncos nevezhetett.
A fesztivál évtizedek óta fórumot teremt a néptáncosoknak arra, hogy számot adhassanak eredeti néptánc ismeretükről, annak újra-alkotásáról, valamint magas színvonalú egyéni előadásmódjukról. A versenyzők két kategóriában, kötelező és szabadon választott táncokban mérték össze tudásukat. Itt sikerült a döntőben Különdíjat nyernie Podpácz Beátának és Kirch Zoltánnak. A verseny színvonala kapcsán újra megfogalmazódik a kérdés, vajon belőlük miért nem lesz celeb? Kovács Norbert „Cimbi”, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke a közelmúltban úgy nyilatkozott, „ Elkeserítő, hogy kistelepülések falunapokon olykor egy népdalkör többéves költségvetését fizetik ki egy húszperces celebprodukcióért." A Fölszállott a Páva mentora hozzátette: ezeket az összegeket inkább a helyi kultúrára kellene fordítani. A néptáncos, koreográfus szerint a néptánc olyan kohéziós erő, amely összetartja az embereket, még a külföldön élő magyarokat is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!