Külön Dráva Egységet is kialakított a nemzeti park az átszervezés során

Tájegységi rendszert alakítottak ki a magyar nemzeti parkokban az elmúlt években megnövekedett infrastrukturális feladatok miatt.

Az állattartás, az aktív természetvédelem, az ökoturizmus irányítása egy régiós központból már nehézkessé vált, így négy nagy tájegység alakult ki a Duna-Dráva Nemzeti Parknál. Lett egy Dráva, egy Dunai, egy Somogy-tolnai és egy Mecsek-Villányi egység. A tájegységekben most már nem csak természetvédelmi őrök dolgoznak, hanem turisztikai szakemberek, agrárszakemberek, állattenyésztő, erdészeti szakemberek, biológusok, botanikusok, zoológusok.
Závoczky Szabolcs a DDNP igazgatója a BarcsMédia kérdésre elmondta: "A tájegységvezető feladata, hogy ő irányítsa a munkákat, és ez például a turizmus szempontjából azért is nagyon fontos, hogy a látogatókhoz és a helyi lakosokhoz is sokkal közelebb kerüljön a tevékenységük. Az átszervezés során a központban dolgozó kollégáknak, a benti osztályoknak a létszáma csökkent, gyakorlatilag kiszervezték őket a tájegységekhez, így már ilyen alközpontokba dolgoznak sokan".

Fotó: ddnp.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!