Krimit tud? – bűnmegelőzési vetélkedőn jártak barcsi középiskolások

Megrendezték a Krimit tud? – bűnmegelőzési vetélkedő pécsi regionális elődöntőjét is tegnap. Somogy megyét a Dráva Völgye Középiskola 8 diákja képviselte.
 

Idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Krimit tud?” című vetélkedőjét, amelynek célja, hogy a középiskolások játékos formában adjanak számot bűnmegelőzési ismereteikről.  Az amatőr színjátszók bűnmegelőzési szituációkban a – televízióból sokak által ismert – „Beugró” című műsor játékszabályai szerint mutatták be a jeleneteket, így mérték össze tudásukat, kreativitásukat, tehetségüket.
Zala, Baranya, Tolna és Somogy kétszer négy fős csapata vett részt a zsebszövegek alapján kialakuló történetekben, és a szituációs, személyfelismerős játékban. A verseny rendkívül jó hangulatban telt, a diákoknak az improvizáló tehetségükre alapozó feladatok rendkívül tetszettek és kiválóan hajtották végre azokat. Az ilyen jellegű rendezvények megszervezésével a rendőrség bűnmegelőzési szolgálata arra törekszik, hogy olyan módszereket alkalmazzon, ami hatékonyan hozzájárul az adott korosztály önvédelmi képességének fejlesztéséhez.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!