Közösséget kovácsolt a 200 éves templom jubileumi eseménysorozata

Püspöki misével ért véget a 200 éves katolikus templom jubileumi évéhez kapcsolódó, januárban kezdődött programsorozat. Rudi atya úgy fogalmazott, a feladatok összekovácsolták a közösség tagjait.

A Híd Televíziónak adott interjújában Sass Rudolf, barcsi plébános megfogalmazta, hogy amikor 12 éve ide került, nem nagyon ismeri az embereket. Idő kellett ahhoz, hogy tudja, kit lehet megszólítani, kire lehet számítani. Az első egy két év elég volt az ismerkedésre, azóta, ha szól és kér, akkor nagy szeretettel jönnek az emberek. Egyedül a pap szinte semmit nem tudna létrehozni. Így volt ez most is, így van ez a mai napon is, de az egész egyházközség életében, az elmúlt 12 évben is. Külön öröm, hogy mindig jönnek fiatalok is, ezáltal erősödik az egyházközség is.

„Valóban, úgy érzem arra is jó volt ez az év, hogy összekovácsolta egy kicsit az egyházközséget. Mindenki akart valamit tenni, a legkisebbtől a nagyobbig, igyekeztek szeretettel belekapcsolódni ebbe az ünneplésbe, számukra is lelki élmény legyen, és valóban azt hiszem, hogy lelki élmény is lett.”

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!