Középiskolai felvételi: december 4-ig lehet dönteni

Közeledik a középiskolai írásbeli felvételire való jelentkezés határideje. Barcson a Dráva Völgye Technikum és a Széchényi Ferenc Gimnázium leendő diákjainak is kell jelentkezniük központi írásbelire.

A Kaposvári Szakképzési Centrum iskolái által meghirdetett képzések közül ez többnél elvárás, ezért ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban majd ezek valamelyikére is beadja jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgán.  A technikumba készülő nyolcadikosoknak, illetve a hatosztályos gimnáziumot fontolgató alsóbb éveseknek december 4-ig kell az írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák valamelyikébe eljuttatniuk a jelentkezési lapot. Fontos mérlegelési szempont lehet az is, hogy a szakképzésben 2020-tól minden tanuló ösztöndíjat kap.
Január 23-án az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartásával több intézményben zajlik majd a megmérettetés: szervez központi írásbeli vizsgát például a KSZC intézményei közül az Eötvös, a Noszlopy, a nagyatádi Ady és a barcsi Dráva Völgye is. Barcson a Széchényi Ferenc Gimnáziumba is írásbelin át vezet az út. a 8.  osztályosoknak nem csak a felvételi vizsgára való jelentkezésről, hanem annak helyszínéről is dönteniük kell. Így 2020. december 4. előtt feladott  ’Tanulói jelentkezési lap’-on fel kell tüntetni azt is hol szeretné a központi vizsgát megírni a jelentkező, itt bejelölhető a Széchényi Ferenc Gimnázium is. A jelentkezési lapok kitöltésében és célba érkeztetésében legtöbb esetben segít az általános iskola, de mindenhol fogadnak egyénileg kitöltött és beküldött jelentkezési lapokat is. Azt kérik a diákoktól, hogy amennyiben szakértői véleménnyel rendelkeznek, és sajátos vizsgakörülményre van szükségük, a vélemény másolatát is csatolják egy szülő által írt kérelemmel együtt a jelentkezési laphoz.
Fotó:felvizsga.eu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!