Közelebb került egymáshoz két somogyi település

Közel 300 milliós forintos projekt valósult meg uniós támogatással, és 17 millió forintos önkormányzati önrésszel, melyet két település közösen vállalt. Ez a beruházás a Homokszentgyörgyöt Csokonyavisontával összekötő út.

A szalagvágás során hangzott el, hogy ez az út nem csak a két falu, hanem a járás életében is nagyon fontos elem, és évszázados szükséglet volt rá a helyközi közlekedésben. Gyakorlatilag Marietta-puszta és Alexandra- puszta közötti 3,2 km-es, önkormányzati tulajdonban lévő közforgalmú földútszakasz vált autóval is járhatóvá.
A kivitelezés során komoly szintrendezés zajlott. A homokszentgyörgyi dombokat lefaragták majd feltöltötték vele a csokonyavisontai oldalt. A szintkiegyenlítést aljzatkiépítés követte, nagyobb szemcsés murvával, majd a geotextíliás fedésre még 40 cm murva került. Az útfenntartása, karbantartása a két település közös feladata, és mivel ez a kőzuzalékos útfelület több törődést igényel, ezért a terv az, hogy a jövőben egy szilárdabb réteg is kerüljön rá. Előtte azonban még az út két települési végét is meg kell erősíteni a megnövekedett forgalom miatt, fogalmazták meg a település vezetők az átadás alkalmával.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!