Közel ezer diák tanulhat ingyen nyelvet a KSZC intézményeiben, többek között Barcson is

A Széchenyi 2020 program keretében a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) mind a 7 tagintézményében elindít egy a nyelvoktatás színvonalának fejlesztését szolgáló projektet. Mindez az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, melynek keretében a szervezet 149, 96 millió forint vissza nem térítendő támogatással gazdálkodik - írták a KSZC közleményében.

A projekt keretében az elsajátított nyelvi ismeretek a diákok számára biztos alapként szolgálhatnak a tanulmányaik folytatásához, de a cél az, hogy a tanulóknak legalább egy szintet emelkedjen a nyelvi tudása és eljussanak akár a B2-es középfokú komplex nyelvvizsgáig is.

A Barcsi Szakképző Iskola, és a Dráva Völgye Technikum és Gimnázium mellett még másik öt intézmény 16-65 év között tanulói érdekeltek a programban, tehát a tanköteles korú diákokon túl - bevonják a felnőttoktatásban résztvevőket is a képzésbe. A tevékenység keretében három nyelven (angol, német, francia) és 4 különböző szinten (A1, A2, B1, B2) folynak a képzések.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!