Kövári Sára lesz az ünnepi versmondó Barcson

A város hagyományai szerint, a március 15-i szavalóverseny legjobbjai közül választják ki azt a személyt, aki produkciójával a nemzeti ünnephez kapcsolódó koszorúzáson is részt vesz. Az idei évben Kővári Sárát érte a megtiszteltetés.
 

A Dráva Völgye Középiskola diákja rendszeres résztvevője a szavalóversenyeknek, így az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentális Magyarország megszületésének napja tiszteletére meghirdetett vers és prózamondó versenynek is. Az idei évben Radnóti Miklós, egyik késői költeményét választotta: a Heidenau nevű fogolytáborban született,  A’ la recherche című verset. Sára a HÍD Televíziónak adott interjújában úgy fogalmazott, fontosnak tartja, hogy ne csak arra emlékezzünk a nemzeti ünnepünkön, hogy mi történt 1848-ban, hanem tisztelegjünk a forradalmak és háborúk minden hősi halottja és áldozata előtt.
Az idei évben Barcson, a március 15-i szavalóversenyen a felsősök és a középiskolások kategóriájában 36 diák vett részt. Kövesi Aranka, zsűritag elmondta, komoly és nehéz verseket választottak a résztvevők, és mindegyik nagyon értékes produkció volt. Azt is elmondta, nagyon örül, hogy a kortárs írók, költők alkozásaiból is választanak és, hogy mernek Petőfi mellett is dönteni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!