Kórustalálkozó barcsi német nemzetiségű hagyományőrzőkkel

Székelyszabarban járt a barcsi Német Hagyományőrző Egyesület Kórusa. A település német nemzetiségi csoportja szervezett kórustalálkozót advent alkalmából.

Hahner Róbert, Székelyszabar Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke a helyi hagyományőrzők mellett a barcsi, a palotabozsoki és a bolyi társszervezeteket kérte fel a közös ünneplésre, s mint fogalmazott, az egyházi és világi dalok ígényes előadása emlékezetessé tette a kórustalálkozót, a karácsonyi produkciók pedig ünnepi hangulatot teremtettek.
Haga Ferencné, a barcsi egyesület vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy a székelyszabari és a barcsi német nemzetiség kapcsolata már több éves, év közben több alkalommal is találkoznak, pl. a barcsi rendezvényeknek is gyakori résztvevői a baranyai falu sváb képviselői, és most már a bolyi csoporttal is egyre szorosabb lesz az együttműködés. Remélhetően velük is találkozhatunk hamarosan Barcson.
Azt is megtudtuk, hogy a találkozó résztvevői megtekintették a helyi Betlehem múzeumot is, ahol régen készült, különböző méretű és különböző stílusú karácsonyi kellékek kaptak helyet.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!