Kopogtatónk vendége: a Kálmáncsai Hagyományőrző és Böllér Egyesület

Az idei évben a legfinomabb hurkát, kolbászt és töltött káposztát a Kálmáncsai Hagyományőrző és Böllér Egyesület készítette Darányban, a Böllér napon, és összetettben az első helyet is megszerezték. A szervezet képviselői a Kopogtató vendégeként meséltek élményeikről, és az előkészületekről. Mint a neve is árulkodik róla, ezt a civil szerveződést, a darányi Böllérverseny hívta életre.

Volt egy kis kálmáncsai csapat, akik úgy gondolták indulni fognak a versenyen, de a nevezési díj, az alapanyagok, a körítés, mind-mind pénzbe került, így egyesületet alakítottak, és bejegyzett szervezetként már pályázhattak támogatásra. Ez a háttér, az anyagi, de van egy fontosabb is, az összetartó csapat, mesélték el a csapat tagjai. Mint elhangzott, főleg idősebbek alkotják a szervezetet, mert a fiatalok nem érnek rá, és nem is érdekli őket annyira a disznóvágással járó munka. Bár az is igaz, van olyan fiatal egyesületi tag, aki pont a verseny kedvéért utazott haza Angliából. Elmondták, hagyományos menüvel készültek a zsűri és a vendégek fogadására, volt hagymás-vér, „kövesztelék”, sült hús, hurka, kolbász és vacsorára töltött káposzta is. Persze mint kiderült, még füstre is került a sok finomságból, még pedig bükk fűrészpor füstre, mert az a legfinomabb.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!