Költségvetési tájékoztató a Barcsi Krónikában

Az eheti Barcsi Krónika vendége volt Karvalics Ottó, Barcs város polgármestere, aki többek közt az ez évi költségvetésről tájékoztatott. Mint elhangzott, a tavalyi évhez hasonlóan idén is két fordulóban tárgyalja a témát a város képviselőtestülete.
 

A polgármester elmondta, hogy a költségvetés főösszege több mint 7,7 milliárd forint, melynek nagy része pályázati forrásból tevődik össze.
A Széchényi 2020programon belül 18 pályázatot nyert el az önkormányzat, ebből 13 infrastrukturális fejlesztés, 5 pedig a felzárkóztatást segítő humán szolgáltatásokat fejleszti.
Az összes pályázattal elnyert támogatási összeg 4,7 milliárd forint, ebből az infrastrukturális fejlesztésekre nyert összeg 3,8 milliárd forint, a felzárkóztatást segítő humán szolgáltatásokra 881 millió forint jut. Több pályázat már a kivitelezés szakaszában tart, ilyen a Szociális Központ fejlesztése és a gimnázium konyhájának a felújítása.
A márciusi közbeszerzések között a Barcs Város Óvodája és Bölcsőde Deák Ferenc utcai tagintézmény felújítása szerepel, valamint a Barcs- Drávatamási közötti kerékpárút építése és a Bajcsy Zs. u felújítása a Csillag étterem és Gárdonyi Géza u. közötti szakaszon, melynél a támogatás összege 30 millió forint és a saját erő pedig 10 millió forint. Az idei költségvetésbe betervezték a Barcs- Drávaszentes közötti kerékpárút megvalósítását is az eredeti költségkalkulációval, arra az esetre, ha új pályázati lehetőség kínálkozna a megvalósításra.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!