Kollégákat segített a Barcsi Mentő Alapítvány

A barcsi Mentőállomáson szolgálatot teljesítőket segítette legutóbb a  Barcsi Mentő Alapítvány. A 2001-ben alapított szervezet célja, hogy körzetünkben a mentés, sürgősségi betegellátás- és szállítás minél magasabb színvonalon történhessen.
 

Az alapítvány kuratóriumi elnöke a héten harminc pár munkavédelmi cipőt adott át a Barcson szolgálatot teljesítő dolgozóknak, 504 ezer Ft értékben. Kaviczki Károly szerkesztőségünknek elmondta, a termékgyártó, aki a mentősök ruháit is készíti, 50%-os engedményre tett ajánlatott az Országos Mentő Szolgálatnak. Az alapítvány kihasználta a lehetőséget, és ezúttal nem konkrétan a sérülteket és betegeket szolgálta, hanem a kollégákat, ám az ő biztonságukkal és kényelmükkel átvitt értelemben mégis csak az ellátást segítette.
A Barcsi Mentő Alapítványt a Mentőállomás kollektívája hozta létre azzal a céllal, hogy magasabb szintű ellátást biztosítson az OMSZ Barcsi Mentőállomásán keresztül. A barcsi civil szervezet az országban elsőként szerelte fel mindegyik helyi mentő-gépkocsit félautomata defibrillátorokkal, de arra is büszkék lehetnek, hogy fájdalomcsillapító és fertőtlenítő hatású speciális égési kötszert vásároltak, ún. KED-mellényt, medencerögzítőt, Baby-UH készüléket, véroxigén telítettség mérőt, lélegeztető gépet, légúti szívókat, és ezek tartozékairól is folyamatosan gondoskodnak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!