Kitüntették a nemzetiségért dolgozókat a barcsi romanapon

A gasztronómiakapta a főszerepet az V. Barcsi Romanap délelőttjén. Tatai Ferenc, a Barcsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta: három héten át dolgozott a szervező csapat, a lelkesedésüknek köszönhető a rendezvény sikere.

Az alapanyagokból hagyományos roma ételek készültek a közös ebédre, így hússal gazdagított fűszeres lecsó, csülökpörkölt is várta az ünneplőket. A vendégeknek kevésbé fűszeres, inkább magyaros recept alapján készült babgulyással is készültek, de a hagyományos punya, azaz a cigánykenyér készítése sem maradhatott el. A gyerekprogramok mellett a hagyományőrzés is fontos szerepet kapott, így a fellépő együttesek olyan roma muzsikával és dalokkal készültek, amelyet időről-időre családi és közös rendezvényeken énekel a barcsi roma közösség. Külön megköszönték a fél évtizedes évfordulón a nemzetiségért végzett munkát Karvalics Ottó polgármesternek, Szászfalvi László országgyűlési képviselőnek és Csatos Zoltánnak, aki muzsikusként is sokat tesz a közösség hagyományainak ápolásáért.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!