Kitelepülős rákszűrés

Bármelyik faluba kiviszik a nőgyógyászati rákszűrést Barcsról, ha igény van rá, és a helyiek megszervezik, mondta dr. Kisimre László. A Barcsi Kistérségi Járóbetegellátó Központ igazgatója szerint nagyon nagy szükség van az éves ellenőrzésekre.
 

Vannak bizonyos szerveink, melyek hajlamosabbak a rákos elváltozásokra, illetve olyan ráktípusok, amiket könnyebb kiszűrni. A méhnyakrák is ezek közé tartozik, ezért is érdemes eljárni az éves szűrővizsgálatra. Valójában azonban csak a köznyelv hívja a vizsgálatot rákszűrésnek, ennél azért többről van szó. A vizsgálat során a szeméremtest, a hüvely, a méh, illetve a petefészkek állapotát is ellenőrzik. Gyakorlatilag ez teljes állapotfelmérés.
Homokszentgyörgy, Kálmáncsa, Szulok, Kastélyosdombó ezen a téren az elmúlt években már jeleskedett, a védőnők is partnerek a megelőzésben, ezért veszik a fáradtságot és leszervezik a vizsgálatokat, az önkormányzatok pedig helyet biztosítanak ezekhez. A prevenció jegyében a járóbetegellátó szakorvosai pedig igyekszenek rendelkezésre állni. Barcson, március 23-án lesz nyílt nap, rákszűrésekkel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!