Kiosztották Csokonyavisontán is a szociálisfa csomagokat

Csokonyavisonta lakossága 340 köbméter szociális fát kapott az idei télen. Az osztás már december elején megkezdődött.
 

A járás többi kis településéhez hasonlóan, Csokonyavisonta és Rinyaújlak is sikeresen szerepelt az elmúlt évben a szociális tűzifa programban. Ez a két önkormányzat 340 illetve 42 köbméter fát nyert, illetve ennyi fa ellenértékét kapták meg a Belügyminisztériumtól, a vágási területről történő beszállítás költsége azonban az önkormányzaté. Harasztia Attila, csokonyavisontai polgármester megkeresésünkre elmondta, csak ez az összeg is már közel egy millió Ft.
Mint megtudtuk, az igénylők 1 köbméter tűzifát vihettek haza, de az önkormányzat a nagycsaládosoknak ezt megduplázta. Az osztás december 8-án indult, de volt, aki csak az ünnepek után jelentkezett az igényelt szociális tűzifáért. Harasztia Attila elmondta, Csokonyavisontán és Rinyaújlakon is a rendelkezésre álló tüzelő 90%-a már a családoknál van. Hozzá tette, évről évre nő a kiutalható fa mennyisége. 2014-ben pl. még csak 160, ma pedig már 340 köbméter fát adott a rászorulóknak Csokonyavisonta önkormányzata a pályázat segítségével.
Szociális tűzifára, a belügyminisztériumi program során, csak az 5000 fő alatti települések pályázhattak. Az 5000 fő feletti települések, mint pl. Barcs, nem élhetett ezzel a lehetőséggel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!