Kihasználják időseink is a jó időt

Pár héttel ezelőtt bezárták a barcsi Szociális Központ ajtajait. A bentlakók védelmében karantént rendeltek el. Így sem látogatni nem lehet őket, sem ők nem hagyhatják el a központ területét. A bezártság rosszul érint mindenkit, ám a gondozók igyekszenek házon belüli programokkal színesíteni a hétköznapokat.
 

Némethné Molnár Bettina, a központ igazgatója megkeresésünkre elmondta, kihasználják a szép őszi időt szabadtéri programok tartására, ráadásul a közös tereken tartható a lakók közti távolság is. Ennek köszönhető, hogy a múlt héten lángos sütést tartottak az otthonházi lakóknak, akikhez a főépületben élő, nehezen mozgó, de szellemileg friss idősek közül is levittek párat, hogy vidámabban teljen az idő. Az egész napos közös sütés-főzés annyira nagy sikert aratott, hogy ezen a héten paprikás krumplit és rösztit készítettek, a jövő hétre pedig fánksütést terveznek, sőt az Idősek Klubja tagjainak is.
Mint megtudtuk, az intézmény maximum létszámmal, 150 fővel üzemel. A lakók számára rendszeresen tartanak különböző foglalkozásokat, külön a fenti és a lenti közösségnek, hisz egészségiállapotuk miatt is különböző gondozást igényelnek. A közös kártyázás és kézművesfoglalkozások egyikén fogalmazódott meg a közös ételkészítés ötlete is, melyet most még a szabadban megoldhatnak. Közben készülnek az októberi, idősek hónapja rendezvénytervei is, de ez egészen más lesz mint az előző években megszokták. Az azonban biztos, hogy a szüreti felvonulás lesz. Megoldják a gondozók, hogy ez a legrégebbi hagyomány ne szakadjon meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!