Kiégett egy családiház Homokszentgyörgyön, és lángolt Barcson egy fűrészporsiló

Teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres lakóház a hét első napján Homokszentgyörgyön, a Deák utcában. A barcsi hivatásos és a kadarkúti önkormányzati tűzoltók négy vízsugárral oltották a tüzet, a munkálatok csaknem másfél órán át tartottak. Az épület lakhatatlanná vált, a ház két lakója rokonokhoz költözött.

A hétvégén is akadt munka, négy tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat. Egy barcsi telep fűrészpor tároló silójában pl. keletkezett tűz szombat délelőtt. A barcsi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók munkáját a Somogy vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek vízsugarakkal oltották az izzó részeket és hőkamerával folyamatosan méréseket végeztek. A szakemberek csaknem húsz óra alatt tudták teljesen leüríteni a tárolót. A tűzoltók mindvégig biztosították a helyszínt és megakadályozták, hogy a tűz tovább terjedjen.
Pénteken délután árokba csúszott egy cukorrépát szállító nyerges vontató Magyaratád és Ráksi között, a 6505-ös úton, mintegy két hektáron égett a száraz aljnövényzet Kőröshegy külterületén, rosszullét miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit szintén még péntek este Kaposváron, egy Kossuth téri lakáshoz. Az egység méréseket végzett, és nagy koncentrációban kimutatta a mérgező szén-monoxid gázt a levegőben. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak.

Szombat délelőtt kidőlt egy tíz méter magas hársfa Siófokon, összeütközött, majd árokba csapódott két személyautó szombaton a 67-es főút Bőszénfa és Antalszállás közötti szakaszán, a járművekben összesen öten utaztak, ketten megsérültek a balestben.
Balatonlellén pedig egy családiházból szívárgó füst érkezett bejelentés a tűzoltókhoz, akik a helyszínre érve födémégést észleltek. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Az egység átvizsgálta az épületet, amelyben senki sem tartózkodott.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!