Kiállítás megnyitóra készül Heresznye

Zárulnak a Petőfi klubos szakkörök, és készülnek az elmúlt hónapok alkotásaiból a kiállítások. Minden szakkörnek lesz bemutatkozó tárlata. A barcsi hétfőn nyílik a heresznyei egy hét múlva.
 

Mint arról beszámoltunk korábban, Barcson hímző szakkör működött, a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen az ott készült textilmintákat nézhetjük meg.
Heresznyén, az elmúlt év őszén, a Nemzeti Művelődési Intézet felhívására 2 különböző tematikájú , 20-20 foglalkozásból álló szakkör indult, melyhez alapanyagot és eszközöket is nyertek. Ősszel már elindult a vesszőfonó szakkör, 2022. januárjában pedig a mézeskalács készítő foglalkozások sora.   A részvevők közül volt, aki csak 1-2 alkalommal tudott jelen lenni, helyettük újak kapcsolódtak a munkába, de voltak, akik szinte egy foglalkozást sem hagytak ki. Végül 17 fős lett a két szakkör. Férfiak, nők vegyesen jelentkeztek, volt 12 éves fiú és 70+ hölgy is. Ezen foglalkozásokon elkészült legszebb darabokból készül a kiállítás, mely 2022.05. 21-től látható.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!