Kezdődik a húsvéti gyűjtés a katolikus templomokban

Az elmúlt héten a katolikus iskolák javára gyűjtöttek a templomokban, vasárnaptól egy héten át pedig a rászorulóknak. Akkor készpénzt, most tartós élelmiszert kérnek.
 

Március 4-én kezdődik és 11-ig tart az idei nagyböjti adománygyűjtés  hazánk templomaiban. A Katolikus Karitász úgy fogalmaz honlapján a Katolikus Egyház kétezer éve hivatásának tekinti, hogy gondoskodjék a szegényekről. A nagyböjti idő arra hívja fel a figyelmünket, hogy a lelki előkészület során a testi önmegtartóztatás mellett segítsük a nélkülözőket. Segíthetünk a szeretet különféle megnyilvánulásaival, a hozzánk közel vagy tőlünk távol lévő embereknek az Egyház számos karitatív szervezetének köszönhetően. A nagyböjt megfelelő idő arra, hogy kimutassuk érdeklődésünket a másik iránt, akár egy kicsi, de konkrét jellel, mely egyben kifejezi a közös emberségben való részesedésünket, fogalmazott Ferenc pápa.
A nagyböjti gyűjtés során, Barcson minden évben sok élelmiszert ajánlanak fel a hívők, akik az elmúlt vasárnap pl 60 ezer Ft-nyi összeget adományoztak a katolikus iskolák javára.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!