Két olasz csoport is járt áprilisban Barcson

Két olasz csoport is járt áprilisban Barcson, mindkettő a Széchényi Ferenc Gimnázium kapcsolatainak köszönhető. Bár ezek a csere programok most véget értek, az olasz vendégek a folytatás reményében köszöntek el.
 

Szeptember végén tett olaszországi látogatást viszonozták most a Ghedi városából érkező diákok. 24 család került így kapcsolatba, és 24-24 diák kirándult ősszel Brescia, Mantova és Milánó, valamint tavasszal Budapest, Pécs és Tihany nevezetességeihez.
Dibuz-Pávics Judit, az iskola olasz tanára szerkesztőségünknek elmondta, ez egy teljesen új kapcsolat, de biztos lesz folytatása, mert az olaszok szeretnének még sok diáknak hasonló élményt nyújtani. Dibuz-Pávics Judit hozzá tette, a nyelvgyakorlás mellett a kulturális élményszerzést is fontosnak tartják, így ők pl. tartottak táncházat, magyar nyelvórát, az ABC, a számok és nyelvtörők és a hazai folklór gyakorlásával.
A diákok arról számoltak be, hogy a dunai hajózás, és a parlamenti látogatás tetszett nekik a legjobban.
Miközben a Ghedi csoport elköszönt, megérkezett az Adriai-tenger olasz partjáról, Fano kikötővárosból a másik csoport, akik szintén egy hetet töltöttek a Széchényis diákoknál.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!