Készül már a dombói sör

Kezdetét vette az első hivatalos sörfőzés a kastélyosdombói főzőben, pár hét múlva már a saját komlóval, saját főzés útján készített sörrel kínálhatja vendégeit a helyi vállalkozás. Jankovics Sándor, aki a sör elkészítéséért felelős szerkesztőségünknek elmondta: több tesztfőzés is volt már, de ez az alkalom az első, amikor hivatalosan is nagyvilág szeme elé kívánják tárni a kastélyosdombói komlóból készült remekművet.

A sörkészítő hozzátette: ez a sör egy alsó erjesztésű láger sör lesz, alacsony alkoholtartalommal, ugyanis az átutazó közönséget kívánják megcélozni vele, azokat, akik a kerékpártúra alkalmával egy könnyed sört elfogyasztva frissítenék magukat. Jankovics Sándor elmondta: több tesztfőzést bonyolítottak már le az üzemben, de eddig nem találták meg azt az összeállítást, arányosítást, melyet próbára mertek voltak bocsájtani. Ezúttal azonban bíznak benne, hogy sikerült kikísérletezniük a megfelelő receptúrát, és hogy pár hét múlva már csapolhatják is az első adagokat a sörivók kedvére.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!