Képletesen is pörögnek a néptáncosaink

Fellépésektől és versenyektől zsúfolt hetek elé néznek néptáncosaink. A barcsiak is hétvégéről hétvégére szerepelnek. Vránics Eszter, a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa szerkesztőségünknek elmondta 30 műsorra készít fel csoportokat 6 hét alatt.

A Boróka Táncegyüttes április végén a Kőszegi Ifjúsági Néptáncfesztiválon járt, ahol elnyerte az ördögien hiteles és élményszerű táncolás díját. A barcsi táncosok
Kirch Zoltán és Potpácz Beáta Ördöngősfüzesen címmel feldolgozott román táncanyagával léptek színpadra,  és ezzel a koreográfiával utaznak ezen a hétvégén Tatabányára is. Most rendezik ugyanis a Forgórózsa Népművészeti Fesztivált, ahol felnőtt kategóriában indul a csapat.
A picik is utaznak, ők Siófokig. Holnap az Együd Árpád emlékére rendezett ifjúsági néptánc fesztiválon lépnek fel. A Kis-Boróka Táncegyüttest az idei évben a Vikár Béla Alapfokú Művészeti Iskola nevezte, ez azt jelenti, hogy az Oktatási Hivatal által kiírt tanulmányi versenynek minősülő fesztiválon vehetnek részt. Kirch Zoltán és Potpácz Beáta tardoskeddi koreográfiáját viszik : „ Ittál? Ettél? Jólaktál?” címmel.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Ének, zene, tánc, grafika és kézművesség egy helyen

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!