Kémia tanárok nélkül nem lesznek vegyészek sem

A természettudományok népszerűsítése, elsősorban a kémiáé a célja a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítványnak, melynek mozgó laborja a barcsi Arany János Általános Iskolában járt. A látványos kisérletek most a pályaválasztást szolgálták.
 

Évente több, mint kétszer annyi természettudományos tárgyat, tehát kémiát, fizikát, biológiát vagy földrajzot oktató szaktanár éri el a nyugdíjkorhatárt, mint ahány hallgató kezdi meg a tanulmányait ezen tanári szakok valamelyikén Magyarország tanárképző egyetemein. Ha a tendencia így folytatódik, 10-15 év múlva nem lesz, aki természettudományokat tanítson a gyerekeinknek. Márpedig, ha nincs kémia tanár, és nincs kémia oktatás, akkor vegyésznek és gyógyszerésznek sem fog menni senki, és előbb utóbb orvos sem lesz, nyilatkozta az alapítvány önkéntese a BarcsMédiának. Dóbéné Cserjés Edit úgy fogalmazott, azért járják a mozgó laborokkal az országot, és mutatnak be érdekes kisérleteket, hogy a gyerekek lássák, a kémia nem csak egy száraz, és nehéz tudomány, hanem nagyon érdekes is.
A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány a tudományos oktatás fényes múltjára büszke, jelenéért aggódó és jövőjéért tenni akaró platformként szolgálja pedagógusok, diákok, szülők, szimpatizánsok és a szakembereket munkaadóként foglalkoztató szervezetek építő együttműködését. A gyógyszergyártók pedig azért támogatják az alapítvány működését, mert aggódnak az utánpótlásért. Ha nem lesznek biológusok, kémikusok, kutatók, üresek lesznek a laborok is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!