Kecskegidák is csalogatnak a nemzeti parkba

A Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont a Dráva menti védett területek természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. Őshonos állatokkal és kicsinyeikkel várja ebben az évben is a látogatókat pl. a gazdaság.
 

A madarak életét bemutató Üde rétek tanösvény bejárása után egy kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a Dráva folyó természeti értékeiről, bemutatva a térség legfontosabb élőhelyeit és az ott élő védett állatokat. A gyerekek interaktív érintőképernyős eszközök segítségével bővíthetik ismereteiket játékos formában, de a memóriajáték, képkirakó és állatnyom-felismerőben szereplő állatok egy részével élőben is találkozhatnak. Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a kecskék megismerésére.

Jelenleg itt láthatók azok a racka kosok, melyek majd később csatlakoznak szaporulat reményében a nyájhoz a Borókásban, de a parlagi szamaraknál is hamarosan szaporulat várható, hisz a két kanca egyike vemhes. A parlagi bakkecske mellett azonban már szaladgálnak gidák, ugyanis mind három anyakecske megellett. Ezen kívül van egy csődör szamár, egy herélt hucul ló, a magyar sárga és magyar fogoly színű tyúkokkal teli baromfi állomás mellett pedig még három mudi pásztorkutya is fogadja az érkezőket. Az Őshonos háziállat bemutató május elejétől már látogatható, előzetes bejelentkezés alapján.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!