Kastélyosdombón termelik majd a Soproni sör alapanyagát

Több mint húsz év után ismét elindul Magyarországon a komlótermelés, így hamarosan hazai komlóból készülhet majd a Soproni sör. Az első növényeket, egy éves előkészítés után, november 13-án ültették el, mégpedig Kastélyosdombón.
 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a HEINEKEN Hungária olyan modellt valósít meg Kastélyosdombón, amely kereskedelmi szempontból hosszú távon fenntartható, emellett hozzájárul a termesztésben résztvevő hátrányos helyzetű családok megélhetéséhez is. Kétezer ötszáz tő komló elültetésével a sör legfontosabb ízesítőjének termelése indul újra Magyarországon a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) és a HEINEKEN Hungária kezdeményezésében.

Az elmúlt hónapokban a program résztvevői tanulták a növénytermesztés fortélyait, az ápolás szabályait, illetve azt a speciális technikát, melynek segítségével a komló palántából, a sörgyártás során felhasználható alapanyag lesz. Közben a segélyszervezet kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központ területén felállították a termeléshez szükséges oszlopokat, novemberben pedig megkezdődött a palántaültetés. Az egy hektáros területen több szakaszban összesen 2500 tő komlót ültetnek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!